ni dh kali kedua wat butterscotch bread pudding + cream source..
pasni tunggu setahun lg la baru aku wat semula. sampai hilang rasa creamy kat tekak ni.
original resepi dr k.nani rostam. pastu aku adjustkan ikut apa yg ada kat dapur.
hmmm, kalu letak whipping cream, ia mgkn akn lbh yummy or lbh muak coz too creamy. takpe.... sebagai ganti aku mkn pudding ni dgn ice.cream...
sooooooooo nikmat!!!!!!!!!
en epol? dia x layan dessert2 ni. manis sgt katanya...
yolah.. org tu kan skang ni layan lasagna...eceh!!!
resepi puding
10 keping roti gardenia butterscotch + sapu dgn butter
[ susun dalam loyang yg dah dioles dgn margerin/butter ]
[ campur + pukul sampai sebati (bahan B) ]
2 cwn susu full cream + 2 cwn whipping cream + 1 cwn gula + 6 biji telur + sikit esen vanilla
[ tuangkan bahan B ke atas roti yg dah disusun dalam loyang. tunggu +/-1 jam, kasi roti tu kembang dan meresap bahan B. taburkan sikit brown sugar dan kismis. pastu bakar 30mnt @ 160 degrees ]
resepi cream source
[ campur dan masak sampai halus + likat ]
500ml susu full cream + gula* + tepung jagung* + esen vanilla* (* agak2 je)
sejukkan dan sila la makan.
aku mkn ngan aiskrim.... bertambah la sedapnya.
thanks to k.nani sbb share resepi yg mudah + sedap ni.
loves,
No comments:
Post a Comment